Gravare/Taiere Laser

Post by Paul Mircea
on 05 Februarie 2016

GRAVARE/TĂIERE LASER
Gravura1Pentru operațiunile de gravare și tăiere LASER, MEDING MECANIC SRL-D, folosete cea mai avansată tehnologie LASER CO2 existentă pe piață la ora actuală.

Ce este tehnologia LASER CO2 ?

Cel mai simplu mod de explicare a tehnologiei sistemelor de gravare/tăiere cu laser este prin compararea sa cu tehnologia folosita la CD-writer, doar ca în locul CD-ului pe care se inscripționeazăGravura2 circular, este emisă o rază laser pe suprafața materialului ce se dorește gravat/decupat. Astfel designul dorit este transpus pe o gama variată de materiale pornind de la hârti, lemn, mase plastice și pană la sticlă, marmură metale neferoase sau oțel inox.

Creațivă propria varietate de produse cu un sistem Laser Epilog.

 

Prelucrari CNC

Post by Paul Mircea
on 17 Decembrie 2014

CNC – este acronimul expresiei computer numeric controlled. În traducere această expresie înseamnă cotrol numeric coputerizat. Concret asta înseamnă orice mașină unealtă (strung, freză, etc) care foloseste un calculator pentru controlul electronic al mișcarii pe una sau mai multe axe ale mașinii.CNC 1

Dezvoltarea controlului numeric al mașinilor unelte a pornit de la un program finanțat US Air Force la începutul anilor 50, cu implicarea Massachusetts Institute of Technology și a câtorva companii producătoare de mașini unelte. Necesitatea acestor mașini pornea de la nevoia de fabricare a unor piese cu o complexitate ridicată din motoarele cu reacție ale avioanelor.

Pe măsură ce tehnologia a avansat, calculatoarele au luat locul primelor mașini cu control numeric, ajungânduse astfel în era mașinilor CNC.

Utilajele CNC folosesc programe software în transmiterea instrucțiunilor necesare pentru controlul mșicari pe axe, viteza de rotație a frezei, schimbul sculei și așa mai departe.

Utilajele CNC permit mișcareCNC 2a sculelor simultan pe mai multe axe, rezultând astfel posibilitatea realizari de modele 2D și 3D.

Deasemenea tehnologia CNC serveste la cresterea productivități și controlul calității, permițând o repetabilitate în producție, prin folosirea acelorași programe și scule.

Design Specializat

Post by Paul Mircea
on 17 Decembrie 2014

Este cunoscut faptul ca impactul vizual sporeste atractivitatea oricarei prezentari de produs, de aceea Medingvision dispune de o linie de fabricatie moderna pentru realizarea obiectelor personalizate.

Astfel putem sa oferim o calitate foarte buna, de la cele mai mici tiraje pana la cele mai mari, avand preturi deosebite si termene de livrare foarte scurte.Gravarea si decuparea obicetelor se realizeaza la calitate fotografica rezultand un aspect cat mai natural.

Procesul de design

Procesul cuprinde la început o definire a obiectivului (scopului) lucrării sau o stabilire a sarcinilor incluse. Dependent de aceste sarcini se elaborează concepte, schițe de construcție și înfățișare (aspect), prime eseuri ca model (în mărime naturală sau la scară de proporție) sau frecvent numai un model virtual în computer.

Print Scan 3D

Post by Paul Mircea
on 17 Decembrie 2014

PRINTARE 3D

Printarea 3D este un procedeu tehnologic relativ nou pe piața de tehnologii, dar aflat într-o ascensiune fulminantă și incontestabilă. Imprimanta3DCeea ce face acest procedeu tehnologi să fie pe acest trend, este posibilitate realizării de piese sau chiar mecanisme funcționale, la costuri extrem de reduse și într-o singură operație, fără a mai fi necesare alte procedee de asamblare și post-producție. Grație acestor avantaje printarea 3D devine tot mai rapid procesul tehnologi preferat pentru prototipare. Explicația acestei performața a procedeului rezultă din metoda aditivă, de fabricare a produselor strat cu strat utilizată de imprimanta 3D. Pentru mecanismele în care există spații între parțile aflate în mișcare softul imprimantei 3D foloseste material denumit material suport. Doata finalizat procesul de printare, mecanismul este scos din mașină, iar materialul suport este elminat mecanic sau după caz dizolvat chimic, lăsând un mecanism de lucru perfect.

 

TEHNOLOGIA NOASTRĂ

Imprimanta UP PLUS 2 aflată în dotare firmei noastre poate produce obiecte cu dimensiuni de 140 X 140 X 135 mm [ 5.5 X 5.5 X 5.3 in], în straturi cu o

grosime de 150 microni (0,15 mm). Printul este realizat utilizând ca material de adaus PLA sau ABS.

Este de menționat faptul că ambele material fac parte din gama polimerilor termoplastici. Termoplastic inseamnă că prin încălzire materialul capătă proprietățile unui fluid iar odată cu răcirea acesta revine la proprietățile unui solid.

Procesul de imprimare 3D nu necesită confeționarea unei matrițe în prealabil datorită metodei de fabricație în care materialul este adăugat în straturi succesive.

RECOMANDĂRI ÎN ALEGEREA MATERIALULUI DE PRINTARE

imprimanta3D 2ABS – duritatea, flexibilitatea, prelucrabilitatea și rezistența la temperaturi ridicate (până la 80° C) recomandă acest material pentru aplicații inginerești și profesionale. Pot fi realizate piese pentru habitaclul mașinii chiar dacă aceste sunt expuse la soare, fără ca ele să se topească sau defoemeze. Fiind un material polimeric bazat pe petrol, este notabil faptul ca ABS-ul este solubil în acetonă. Astfel diferite părți ale unui ansamblu realizat din ABS pot fi lipite cu 1-2 picături de acetona. Deasemenea prin imersia pieslor in acetonă acestea capătă un aspect lucios. Nu este de neglijat faptul că piesele rezultate pot fi prelucrate cu mașini unelte (strung, freză) pentru obinerea unor suprafețe și profile de înaltă precizie.

Spre exemplu piesele LEGO sunt realizate din ABS. Tot din ABS prin procedeul de printare 3D se pot boține mecanisme funcționale: rulmenți, angrenaje cu roți dințate și diferite pise intermediare de prindere cu șuruburi.

PLA – gama largă de culori, transluciditate și aspectul de lucios, recomandă acest material pentru printuri ce vor fi expuse, prezentate sau diferite stative pentru uzul domestic. Multă lume apreciază originea vegetală și mirosul dulceag al acestui material. Deasemenea mulți apreciază formele exacte (colțuri, muchii) ale printurilor realizate cu acest material, făcând-ul foarte popular în rândul hobbyistilor și în aplicațiile scolare.

SCAN 3D

Scanarea 3D este un proces de copiere digitala a informatiilor privind geometria unui obiect fizic (solid) de aceea scanarea tridimensionala mai este cunoscuta si sub denumirea de digitizare 3D.

Scanerul 3D este un dispozitiv ce analizează obiecte din lumea reală sau spațiul înconjurător, pentru determinarea informații despre forma și în unele cazuri culoarea ace

imprimanta3D 3

stora. Ulterior aceste infomații pot fi utilizate pentru realizarea de modele digitale tridimensionale.

Exista mai multe tenologii pentru sanarea 3D. Fiecare cu avantajele și dezavantajele ei. Datele colectate pot fi folosite într-o gamă largă de aplicații începând de la industria de divertisment pentru filme sau jocuri video și până la designul industrial, ingineria inversă, prototipare, controlul calității, medicina de protetică, etc.

Vom insista asupra tehnologiei folosită de firma noastră și anume cea optică.

Cel mai răspândit domeniu în care sistemele de scanare sunt utilizate rămâne inudstria de autovehicule, aero și de bunuri de larg consum.

În România toți producătorii de componente auto utilizează în mod curent metrologia 3D bazată pe sisteme optice pentru a valida calitatea produselor. imprimanta3D 4Piesele sunt inițial măsurate prin scanare 3D apoi acestea sunt comparate cu modelul proiectat (fișier CAD) folosind un software specializat.

Scanarea 3D poate fi și distracție. Mulți doresc să-și facă statui cu portretul lor sau al copiilor sau al persoanei iubite. Si asta este posibil, mai ales ca imprimatele 3d sunt deasemenea disponibile la firma noastră.

Deasemenea se pot scana diverse ornamente foarte complexe ale piselor de mobilier pentru restaurarea acestora.

Invatamant Secundar Tehnic

Post by Paul Mircea
on 17 Decembrie 2014

Maecenas pretium purus in diam hendrerit eget consectetur felis condimentum. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus. Aenean et mi id erat venenatis ornare dictum eu ante. Morbi nunc est, pretium vitae accumsan ac, luctus at nunc. Etiam vehicula, nibh id ultrices aliquam, quam velit gravida olor, at mollis enim augue